Cykelväxlar

Cykelns växlar är en väldigt betydande del av själva cykeln och är särskilt viktig för alla som cyklar i kuperad terräng. I synnerhet för de som cyklar för sport och motion är det viktigt att ha bra växlar på sin cykel.

Anledningen till att det är bra att ha många växlar på sin cykel är för att du ska kunna trampa i jämn takt under hela färden oavsett om det är uppförsbacke eller nedförsbacke. Det finns många olika typer av växlar att välja på och det är därför viktigt att göra ett medvetet och informerat val vid köp av ny cykel. Beroende på om du har en mountainbike eller en landsvägscykel har du olika val av växlar. En viktig sak är att lära känna just den typ av cykel du har eller vill köpa.

Det rekommenderas även olika typer av växlar beroende på om du använder cykeln till motion, träning eller tävling. Det är bra att fundera över ditt behov innan du beslutar dig. En finare växel klarar mer tryck vilket gör att det blir mycket mindre risk att växlarna krånglar under pressade tillfällen. En finare växel har en snabbare växelöverföring och ökad reaktion vid högt tryck, exempelvis i uppförsbackar. De har även högre precision, väger mindre och kräver mindre underhåll.

Om du vill ha mer information om vilken cykelväxel som passar just dig kan du kolla in den här sidan. Länna Sport har på sin hemsida guider som kan hjälpa dig i ditt val mellan cykelväxlar. De har dessutom mycket annan information på hemsidan som kan vara till hjälp för dig som funderar på att köpa cykel. Det är viktigt att du hittar den cykel som passar för just dig. Du kanske enbart ska använda din cykel som transportmedel till och från arbetet. Eller så ska du tärna och behöver en cykel anpassat för detta.

Förutom information är Länna Sport även en sportaffär. De säljer flera olika sorters cyklar, cykeltillbehör och kläder anpassade för cykling och de erbjuder produkter från många kända utvalda varumärken. Förutom deras välsorterade onlinebutik har de även en fysisk affär i Länna, som ligger endast 9 minuter från Globen. För den som hellre vill hämta sina beställda varor i butiken så är det hel okej. Då kan du ju också få lite tips på hur du ska tänka när du ska serva och ordna med din cykel.

About